Potrzebujemy: 25 dag mąki 1 jajko 10 dag miękkiego masła 12 dag cukru pudru 1 dag cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia oraz forma do pieczenia, papier do pieczenia, foremki, wałek.
Wykonanie:
Mąkę, proszek do pieczenia i masło wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać foremkami kształty. Piec ok. 10 minut temp. 160 st. z termoobiegiem. Można je też dowolnie dekorować – my ten krok pominęłyśmy.
Ta strona stosuje cookies w celach zapewnienia wygody użytkowników przy korzystaniu z bloga. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Klikając "Akceptuję", przekazujesz zgodę dla wszystkich potrzebnych ciasteczek. AkceptujęNie wyrażam zgodyDowiedz się więcej
Jak na razie mam pomocnika przy używaniu miksera, ale z pewności z czasem i do tego etapu dobrniemy. 🙂
Rewelacyjna zabawa przy ugniataniu, wycinaniu wzorków – świetnie spędzony czas z dzieckiem. A oto nasze wykonanie pierniczków:
http://tutajmamy.blogspot.com/2014/12/dla-spoznialskich-pierniczki-nataszki.html
Pozdrawiam Zuza
Świetna praca rączek 😉 My bawimy się też w przelewanie – przy produkcji muffinek…